AICPA و CIMA راهنمای اختیاری (غیر الزام آور) جدیدی را برای حسابرسی داراییهای دیجیتال مانند ارزهای رمزنگاری شده در زمینه های ارزیابی ریسک، فرآیندها و کنترل ها، قوانین و مقررات و نهادهای مرتبط صادر کردند.
این راهنما به کمک آموزش حسابداری عملی این نوع دارایی ها ، جهت حسابرسی داراییهای دیجیتال ایجاد شده است. AICPAدر دسامبر 2019 با صدور راهنمای اختیاری در زمینه حسابداری داراییهای دیجیتال کمکی فعال را ایجاد کرد و سپس در جولای 2020 راهنمای اختیاری دیگری با موضوع حسابرسی داراییهای دیجیتال نیز به آن اضافه کرد.
نسخه به روزرسانی شدهای که به تازگی منتشر شد، مکمل راهنماهای قبلی است که بر اساس ادبیات حرفهای و تجربه اعضای گروه کاری AICPA & CIMA Assets Group (DAWG) و کارکنان AICPA و CIMA تنظیم شده و مختص استانداردهای حسابرسی پذیرفته شده ایالات متحده (GAAS) است.
دیانا کروپیکا، مدیر ارشد فناوریهای نوظهور و اطمینان بخشی AICPA و CIMA ، در یک بیانیه خبری اظهار کرد : "در حسابرسی واحدی که داراییهای دیجیتال دارد یا با آنها معامله میکند، چالشها و ملاحظات منحصر به فردی وجود دارد. از انجام رویههای ارزیابی ریسک و درک فرآیندها و کنترلهای جدید تا شناسایی نهادهای مرتبط. برای حسابرسان مهم است که از دریچه داراییهای دیجیتال بنگرند و دقیقاً بدانند که چه روشهای حسابرسی باید انجام شود. امیدواریم آخرین راهنمای صادر شده به حسابرسان کمک کند خطرات احتمالی منحصر به فرد در محیط داراییهای دیجیتال را در نظر بگیرند. "
راهنمای کاربردی صادر شده، داراییهای دیجیتالی را به طور گستردهای به عنوان سوابق دیجیتالی که با استفاده از رمزنگاری، جهت تأیید و امنیت در دفتر کل توزیع شده ارئه میشوند، تعریف می کند. نمونههایی از داراییهای دیجیتال عبارتند از مجموعههای ارز های رمزنگاری شده مثل بیت کوین که بر روی بلاک چین کار می کند .
مطالب جدید در این راهنمای کاربردی به دو بخش اصلی تقسیم می شود. اولین مورد با عنوان "ارزیابی ریسک و فرآیندها و کنترل ها" شامل موضوعات زیر است:
شناخت موجودیت دارایی های دیجیتال و محیط آن ؛
درک و ارزیابی فرایند ارزیابی ریسک واحد تجاری ؛ و
درک فرآیندها و کنترل های موجودیت دارایی های دیجیتال
هر حوزه، ملاحظات فردی را که ممکن است هنگام انجام رویههای ارزیابی ریسک مهم باشد، توصیف میکند. از جمله انواع رویههایی که حسابرسان برای شناسایی و ارزیابی خطرات تحریف بااهمیت در حسابرسی واحدهای تجاری درگیر در اکوسیستم دارایی دیجیتال ممکن است انجام دهند یا موظف به انجام آنها هستند.
بخش دوم اضافه شده با عنوان "قوانین و مقررات و نهادهای مرتبط" به چالشها و رویههای احتمالی منحصر به فرد حسابرسان برای رعایت قوانین و مقررات و همچنین شناسایی، حسابداری و افشای نهادهای مرتبط در حسابرسی واحد تجاری که داراییهای دیجیتالی را نگهداری کرده یا با آنها معامله میکند، پرداخته است. از آنجا که معاملات نهادهای وابسته ممکن است بر ریسک تحریف بااهمیت تاثیر گذار باشد، این موضوعات در همان بخش مورد توجه قرار گرفته است.
AICPA و CIMA همچنین "واژه نامه جهانی بلاک چین" را به عنوان ضمیمه ای به این راهنمای کاربردی اضافه کردند. این واژه نامه به عنوان مرجعی برای محتوای مربوط به داراییهای دیجیتال تهیه شده است.